antistress&massage

fizio-centar-za-antistress-masazu

Centar za masažu i antistres u okviru Fizio Centra osmišljen je tako da uz profesionalnu medicinsku negu trajno pomaže u rešavanju napetosti mišića i tela. Fizioterapeuti, maseri i kiropraktičari u ordinaciji primenjuju preko dvadeset tehinka masaža.

Kroz individualni rad sa pacijentom, po sistemu jedan pacijent, jedan terapeut, jedan sat, prema opštoj dijagnostičkoj slici pacijenta, kombinuju se tehnike masaža za ubrzanje oporavka nakon povreda, u postoperativnim procesima, za oslobađanje napetosti mišića, protiv bolova različitog porekla, preventivno, kao i u radu sa profesionalnim sportistima.

masaza-fizio-centar

U borbi protiv stresa i štetnih posledica koje stres ostavlja na organizam pacijenta, naši terapeuti koriste savremene metode i tehnike za opuštanje, oslobađanje od napetosti i revitalizaciju, koje pomažu da se akutni i hronični stres ublaži i potpuno otkloni.

Masaža kao terapija

Masaža je opšti naziv za pritisak, trljanje i manipulaciju mišića, mekih tkiva, tetiva, ligamenata i kože. Glavni cilj masaže je poboljšanje opšteg psihičkog i fizičkog stanja. Primenom adekvatnih tehnika masaže postižu se posebno dobri rezultati kod lečenja akutnih i hroničnih bolova u mišićima i zglobovima, a naročito kod bolova u lumbalnom i vratnom delu kičme. Profesionalna masaža takođe je značajna za detoksikaciju organizma, odnosno izbacivanje štetnih materija iz organizma.

Neke od tehnike masaža primenjuju se u fizikalnoj medicini nakon povreda, i radi ubrzavanja oporavka nakon operacija. Pored toga, zahvaljujući efektu opuštanja koji profesionalna masaža izaziva, mogu se ublažiti i eliminisati i simptomi hroničnog zamora, stresa, depresije i poremećaja anksioznosti. Masaža je naročito značajna kada su u pitanju bolovi u leđima i kičmi, kao i bolovi u vratu i ramenima. Za više informacija o terapijama za bolove u kičmi i leđima, posetite #Fizio_Centar_Fiziklana_Terapija

Stres i terapije protiv stresa

Smatra se da je stres među glavnim uzročnicima visokog procenta bolesti savremenog doba. Kombinacijom modernih i tradicionalnih terapeutskih tehnika, u Fizio Centru eliminišemo simptome stresa i ublažavamo posledice hroničnog i akutnog stresa.

vrste-masaza

Individualno, kroz razgovor sa pacijentom i dijagnostiku problema pronalaze se polazne tačke za antistres terapiju, a potom se prati napredak i prilagođava dalji tretman. Ključno pravilo individualnih tretmana u ordinaciji je jedan pacijent, jedan terapeut, jedan sat. Fizioterapeuti, maseri i kiropraktičari ordinacije pacijentu pod stresom posvećuju punu pažnju.

Za najbolje rezultate u borbi protiv hroničnog i akutnog stresa preporučuje se dugoročan antistres tretman koji, zahvaljujući sveobuhvatnom i individualnom pristupu pacijentu, štetne posledice koje stres ostavlja na pojedinca trajno ublažava, ili u potpunosti eliminiše.

Najčešći terapeutski postupci sa visokim antistres učinkom su manuelna masaža, elektroterapija i ultrazvučna masaža, kiropraktika vratnog i lumbalnog dela leđa, vežbe istezanja i jačanja, kao i rasteretne kinezitejping tehnike. Adekvatna kombinacija teraupetskih tehnika određuje se prema svakom pacijentu pojedinačno, a među najznačajnijim faktorima su simptomi koje pacijent oseća.

Simptomi koji ukazuju na izloženost stresu i neophodnost lečenja stresa mogu biti: ubrzani rad srca, visok krvni pritisak, migrena, glavobolja, nesanica, hronični umor, smanjen ili pojačan apetit, smanjena radna sposobnost, fizička napetost, preterano pušenje i konzumiranje alkohola, česte promene raspoloženja.

Dugogodišnje iskustvo pokazalo je da pacijenti koji su u Fizio Centru pobedili akutni stres, ostaju verni ovom jedinstvenoj sportsko rehabilitacionoj ustanovi, i u saradnji sa fizioterapeutima, kiropraktičarima i maserima ordinacije nastavljaju da uspešno održavaju dobro zdravlje organizma. Zdravlje ne predstavlja samo odsustvo bolesti, već i opšte dobro stanje organizma i osećaj spokoja.

Koliko traje masaža?

Parcijalna masaža, kod koje se pažnja usmerava na problematične delove tela, traje do 45 minuta. Masaža segmenata najčešće traje do 30 minuta, dok masaža čitavog tela traje do 90 miuta.

Fizioterapeuti, maseri i kiropraktičari ordinacije razvili su specifične tehnike masaža. Limfna drenaža, sportska masaža, relaks masaža, masaža dubokog tkiva, anticelulit masaža deo su tehnika po kojima je ordinacija poznata.

Prilikom masaža fizioterapeuti obično koriste svoje ruke i prste, a ponekad se koriste i podlaktice, laktovi, stopala ili rekviziti za masažu. Masaža se obavlja u prijatnom ambijentu u crvenoj, beloj i zelenoj sobi, sa vrhunskim aromatičnim uljima.

antistress-masaza

Shockwave antistres terapija

Tretman shockwave aparatom pokazuje izuzetno dobre efekte u oslobađanju od nagomilanog stresa, naročito ukoliko se posledice stresa manifestuju kroz ukočenost i bolove u ramenoj i leđnoj regiji. Tretman schockwave aparatom traje svega nekoliko minuta, što pogoduje upravo osobama sa brzim životnim ritmom koje su i izloženije stresu. Više informacija o shockwave aparatu možete pogledati na strani #shockwave_terpaija.