Fitness

fizio-centar-za-fitness-i-vezbanje

Jedinstven concept treninga u Fizio Centru rezultat je višegodišnjeg rada tima stručnjaka iz oblasti fizičke kulture, nutricionista, fizijatara, ortopeda i kardiologa. Vežbe su posebno prilagođene individualnim potrebama klijenata. Takvim pristupom vodi se računa o formi i skupu vežbi, rutini vežbanja kao i planu pravilne ishrane. Ovim se postiže unapređenje zdravlja i fizičkih performansi, preraspodele mišićne mase i poboljšanja kardiovaskularnog sistema.

fitness-gym-teretana
 
Cilj treninga u Fizio Centru je usmeren ka povećanju energije, stabilnosti, fleksibilnosti i smanjenju prekomerne težine, čime se gradi zdrava osnova za samouverenost u pogledu dostizanja uspeha. FIZIO Trening je organizovan u nekoliko različitih kategorija u zavisnosti od afiniteta klijenata. Dinamični treninzi uključuju aerobne i anaerobne vežbe, fleksibilnost, koordinaciju, balans, povećavaju snagu.

Fizio Centar u svom prostranom, svetlom i prijatnom ambijentu Vam nudi rad na spravama koje su dugi niz godina razvijane sa ciljem da odgovore na razlicite potrebe ljudi, a koje doprinose poboljšanju kvaliteta života.

Savremena oprema za vežbače

Treneri i terapeuti Fizio Centra vode računa i konstanto usavršavaju svoje znanje iz domena fitnessa i fizičke pripreme.

Tehnogym kinesis

Kinessis je ekskluzivna fitnes oprema koja omogućava izvođenje preko 250 najrazličitijih vežbi u cilju poboljšanja snage, fleksibilnosti i ravnoteže. Vežbe na kinesis spravama uključuju posebne grupe mišića na različitim nivoima opterećenja, kao i izvođenje pokreta koji uključuju nekoliko mišićnih grupa (kinetičkih lanaca). Sve pokrete je moguće izvoditi u tri dimenzije. Kinesis je jedinstven i po tome što je moguća njegova najšira upotreba od rehabilitacije, rekreacije, kao i prilikom prirpeme profesionalnih sportista.
 
kinesis-tehnogym
 

Tehnogym arke

Arke su sprave koje doprinose unapređivanju optimalne fizičke snage, koordinacije, stabilnosti, balansa, fleksibilnosti, snage, brzine, rastegljivosti, kardiovaskularnih i respiratornih kapaciteta. Akcenat je na poboljšanju motorike pokreta u obavljanju svakodnevnih aktivnosti. Arke linija sastoji se od nekoliko inovativnih alata, poput vodene lopte, klatna i slično. Svi alati za vežbanje su podeljeni u četiri kategorije, od kojih svaka predstavlja određenu boju jednog od četiri klasična elementa: vazduh, voda, zemlja i vatra. Svaka od kategorija omogućava kretanje od jednostavnijih ka složenijim vežbama, kao i grupisanje vežbi, koje su optimalne i funkcionalne za specifičnu ciljnu grupu vežbača.

Ekspanderi

čijim se korišćenjem podstiče prevencija preteranog opterećenja, povrede mišića i zglobova. U svakom dobu života je veoma bitno raditi na istezanju ligamenata i mišića, jer je to jedan od osnovnih načina da telo ostane elastično, da se osećate bolje i krećete sa lakoćom. Istezanje je tehnika koja štiti i povećava fleksibilnost svih struktura: mišića, zglobova, membrane mišića, ligamenata i kože.

TRX

TRX trake nudi vežbaču više od 300 vežbi za jačanje mišića, fleksibilnosti, stabilnosti trupa i izdržljivosti. Primenjuju ga profesionalni sportisti, vojnici i fitnes entuzijasti iz celog sveta. Za ovu spravu se vezuju brze i delotvornim veže snage i stabilnost u kojima se koristi sopstvena težina. Vežbe TRX trakama su prilagođene svim kondicionim nivoima. TRX razvija snagu, pokretljivost, izdržljivost i stabilnost trupa. Budući da se sastoji od par stotina vežbi i različitih nivoa opterećenja, TRX pruža gotovo beskrajne mogućnosti kombinovanja, a sve u cilju ostvarivanja različitih potreba i ciljeva vežbača.
 
trx-trake
 

Kettelbell ili Girja

Tradicionalni ruski teg izliven od gvožđa koji izgleda kao topovsko đule sa drškom. Ketlbeli su bili toliko popularni u carskoj Rusiji da je svaki strongman ili dizač tegova bio nazivan „girevikom“ ili ketlbel čovekom. Uglavnom, radi se o kugli sa drškom, kako ga obično nazivaju, a koristi se za balističke vežbe u kojima je zamajac ne samo dozvoljen nego i neophodan. Zamahivanje rukom dok u njoj držite kettlebell je bezbedno zato što je centar mase iza vaše ruke, za razliku od običnog slobodnog tega kojima se ne preporučuje bilo kakvo zamahivanje. Kettlebell poboljšava i snagu i izdržljivost, a da pri tome aktivira i neke mišiće koji se ne aktiviraju klasičnim vežbama sa tegovima. Samo zamahivanje traži aktivaciju i antagonista u cilju kontrole pokreta, a celo telo se mora držati u čvrstom stavu, ne bi li se celi njihali, što opet zahteva aktivaciju, a time i jačanje dubokih mišića leđa, mišića nogu i trbušnjaka
 
rehabilitacija-i-vezbanje