#fizio centar & fitness trening

fitboks

Predstavlja vrstu grupne vežbe koja kombinuje udarce ručnih i nožnih tehnika u vreću, praćena brzim ritmom muzike. U pitanju je intezivan trening za celo telo i posebno jačanje muskulature leđa. Vežbe se jedan deo sata izvode na vrećama za boks. Fitboks podrazumeva kombinaciju elemenata boksa, kick boxa i popularnog Tae Boa. Poseban položaj ruku, zamasi prema drugom telu, udaranje u vreću puno više pomažu u oslobađanju stresa nego samo trčanje. Udarci nisu jaki, ali su izuzetno brzi i u varijanti “light” kontakta sa vrećom. Radi se o treningu visokog intenziteta. Trening se sastoji od zagrevanja (vežbe oblikovanja i rastezanja), rada na džaku, parternih vežbi (trbušnjaci), rastezanja i slično. Fitboks se preporučuje svima onima koji žele raditi na jačanju snage, izdržljivosti, rešiti se stresa, potrošiti kalorije i poboljšati pokretljivost i fleksibilnost tela. Čas traje između 50 i 60min.

kros trening

U pitanju je kružni trening ili “trening po stanicama”, gde je pri oblikovanju treninga dozvoljeno koristiti sve moguće vežbe: rad sa tegovima, trčanje, aerobne sprave (bicikl, suvo veslo i dr), rad na džaku ili druga priručna sredstva. Trening se obično sastoji od 3 do 20 stanica, koje se prolaze jednom ili više puta. Naročita prednost kros treninga upravo se ogleda u nastojanju da se cirkularnim vežbanjem aktiviraju sve grupe mišića.
 
kardio-trening

istezanje

Istezanjem se poboljšava flekisbilnost i time sprečava da dođe do povrede tokom vežbanja sa istovremenim poboljšavanjem fizičke performanse. Vežbe istezanja su izuzetno važne za regeneraciju tela svakog aktivnog čoveka. Istezanje neguje mišiće koji se naprežu tokom sportskih ili radnih aktivnosti, te ih održava fiziološki dugim i dovoljno elastičnim. Elastičan mišić se brže skuplja i opušta i ima više snage od mišića koji su kruti. Elastičnost, takođe, poboljšava balans i ravnotežu telesnih pokreta. Na taj način sprečavamo povrede tetivnih insercija i mišića, kao i hronična preopterećenja koja nastaju jednoličnim napinjanjem

kardio trening

nezaobilazni su deo efikasnog treninga i postizanja dobrog sveukupnog zdravstvenog stanja. Kardio vežbe pomažu gubljenje masnih naslaga i sticanje izdržljivosti i sposobnosti u cilju unapređenja sportskih performansi, a samim tim pozitivno utiču na kvalitet svakodnevnog života. Ubrzavaju metabolizam, snižavaju nivo stresa, nivo holesterola i daju podstrek jačanju imunog sistema.

Od sprava koje Vam omogućavaju kardio trening nudimo Vam: Tehnogym traka za trcanje, nordijsko trcanje i Steper tehnogym, steper, trenazni bicikl spinning
 
uzimanje-funkcionalnog-statusa-vezbaca

trx suspension trening

je trening u toku kojeg koristite sopstvenu telesnu težinu. TRX nudi više od 300 vežbi za jačanje mišića, fleksibilnosti, stabilnosti trupa i izdržljivosti. Primenjuju ga profesionalni sportisti, vojnici i fitnes entuzijasti iz celog sveta. Ovaj trening je razvio pripadnik specijalnih jedinica američke vojske. Odlikuje se brzim, delotvornim vežbama za snagu i stabilnost u kojima se koristi sopstvena težina. Vežbe su prilagođene svim kondicionim nivoima. TRX razvija snagu, pokretljivost, izdržljivost i stabilnost trupa. Budući da se sastoji od par stotina vežbi i različitih nivoa opterećenja, TRX pruža gotovo beskrajne mogućnosti kombinovanja, a sve u cilju ostvarivanja različitih prioriteta vežbača.
 
fitboks

trx rip trening

Najnoviji član TRX porodice, Rip trening, kojeg je osmislio bivši američki Teakwondo olimpijac, omogućuje stotine dinamičkih i eksplozivnih rotacionih vežbi, za svaki nivo kondicije, koje uključuju kretanje u sve tri ravni, u isto vreme iziskujući visoku aktivaciju metaboličkih kapaciteta. TRX rip doprinosi razvoju: rotacione snage, ravnoteže, eksplozivnosit, izdržljivosti i stabilnosti trupa.

parterna gimnastika

Parterna gimnastika je izvođenje vežbi na parteru koje zahtevaju fizičku snagu, spretnost i koordinaciju. Parter (podijum, površina za vežbanje na tlu) specijalna je konstrukcija sa elastičnom površinom koja gimnastičarima i gimnastičarkama omogućava da složene akrobatske i gimnastičke skokove izvode sa velikim amplitudama i sprečava povrede prilikom odskoka sa i doskoka na tlo.
 
trim-staza

Author:

Share This Post On